Home Art Art Journaling mijn nieuwe hobby

Art Journaling mijn nieuwe hobby

by Debbie
7,6K views
Art Journaling

Lekker creatief bezig zijn, iets leukers is er bijna niet. Ik houd van tekenen, schilderen, collages maken en nog veel meer. Niet voor niets heb ik een aantal creatieve opleidingen en cursussen gevolgd. Creatief bezig zijn op welke manier dan ook is echt tijd voor mezelf. Een manier om mij te uiten en bezig te zijn met vorm, kleur, schoonheid en het maken van iets.

Sinds kort heb ik mij op het Art Journaling gestort en ik vind het heel erg leuk! Ik vind het fijn om beeldend te werken maar soms heb ik geen zin om een groot werk te maken of er langere tijd mee bezig te zijn. Ook heb ik soms nog niet helemaal duidelijk wat ik precies wil maken. Art Journaling is eigenlijk een beeldend dagboek die je helemaal in kunt vullen zoals je zelf wilt. Dit kun je in de vorm van een tekening, schilderij of mixed media doen. Het leuke is dat het een soort van creatieve therapie is die je voor jezelf doet. Want elke bladzijde die je in jouw eigen journal maakt refereert aan het gevoel of herinnering van dat moment. Kijk dat vind ik erg leuk!

Experimenteren met materialen

Art Journaling Voor het maken van Art Journals gebruik ik allerlei verschillende materialen. Oude tijdschriften, acrylstiften, inkt, verf en spulletjes die ik de moeite waard vind. De acrylstiften van het merk Molotow vind ik de fijnste. Deze zijn zeer goed gepigmenteerd en hebben een stevige punt.

Art Journaling Het is belangrijk om een notebook of schetsboek te kopen die stevige zuurvrije bladzijden heeft die geschikt zijn voor mixed media. Het boekje dat ik gebruik heeft eigenlijk net te dunne bladzijden, een nieuw boekje is onderweg.

Marieke Blokland Er zijn heel veel verschillende boeken over Art Journaling geschreven en ik persoonlijk ben een fan van de boeken van Marieke Blokland. Deze staan vol met praktische tips en genoeg inspiratie! Maar ook op Pinterest is heel veel te vinden op het gebied van Art Journaling.

Art Journaling is voor mij een manier om op een vrije en losse wijze om te gaan met creatieve materialen en eigenlijk is er heel veel mogelijk. Je kunt het doen tijdens een avondje zonder televisie, je journal meenemen op vakantie of op een vrije zondagmiddag er lekker in tekenen en schilderen.

Ik zou zeggen, leef je uit en start met Art Journaling!

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00