Home Art Gemeentemuseum Den Haag Hubert de Givenchy ‘to Audrey with love’

Gemeentemuseum Den Haag Hubert de Givenchy ‘to Audrey with love’

by Debbie
7,1K views
Givenchy

Wanneer je van mode en styling houdt is de tentoonstelling Hubert de Givenchy ‘to Audrey with Love’ een echte aanrader. In het prachtige Gemeentemuseum Den Haag kun je deze expositie nog tot en met 26 maart van dit jaar zien.

Hubert de Givenchy
De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga en is dus met recht een levende legende in de geschiedenis van de haute couture. In nauwe samenwerking met Monsieur de Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn.
Audrey Hepburn was een van de eerste klanten van De Givenchy toen het modehuis in 1952 haar eerste deuren opende. Destijds konden beiden nog niet bevroeden dat een jarenlange innige vriendschap hieruit zou ontstaan.

Hubert Givenchy

‘Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality’
– Audrey Hepburn

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn, actrice model en style icoon was een prachtige verschijning zowel van binnen als van buiten en wordt in 1988 ambassadrice van Unicef. Ze reist de hele wereld over om kinderen een beter leven te geven op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Als actrice droeg Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s. Tijdens de tentoonstelling zijn de schitterende ontwerpen van Hubert de Givenchy, deels gedragen door Audrey Hepburn, maar ook ontwerpschetsen, tekeningen, foto’s en filmbeelden te zien.

Givenchy

Het is voor mij de derde keer dat ik een tentoonstelling over haute couture in het Gemeentemuseum Den Haag heb bezocht en telkens is het weer een prachtige ervaring. Ook deze tentoonstelling is mooi en met veel zorgvuldigheid samengesteld en een ware lust voor het oog voor menig mode liefhebber. De jurken die je nu kunt bewonderen zijn in zo’n perfecte staat en van heel dichtbij te bekijken. Het zijn vooral prachtige jurken, met de hand gemaakt en ware verzamelobjecten. Je waant je in een sprookje.

Givenchy PastelsElke presentatie is vormgegeven rond een (film) thema. Op de achtergrond een foto met Audrey Hepburn in de kleding die wordt tentoongesteld. Ook de bijpassende filmmuziek zorgt voor een extra beleving.

Audrey Hepburn Romantisch, vrouwelijk en een prachtige tentoonstelling die je hart sneller doet kloppen. Dit kan ik in één zin zeggen over de tentoonstelling ‘to Audrey with Love’. Wanneer je nog in de gelegenheid bent zou ik zeker een kijkje gaan nemen. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft naast deze tentoonstelling nog een aantal andere tentoonstellingen die ook zeker een bezoek waard zijn. Een aanrader om dit te combineren met een dagje Den Haag. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 26 maart en de entree bedraagt €14,00 per persoon.
Voor meer informatie en de overige tentoonstellingen, raadpleeg de website van Gemeentemuseum Den Haag.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00