Home parfum 5 Parfum Favorieten voor de Winter

5 Parfum Favorieten voor de Winter

by Debbie
6,1K views
parfum

Ik gebruik elke dag een parfum en in de winter het liefst een wat zwaarder geurtje. Ook verwen ik mij tijdens de decembermaand altijd met een nieuw geurtje. Ik heb 5 parfums uitgekozen die ik momenteel graag draag en daar staan ook een paar klassiekers tussen.

Parfum Burberry Black Eau de Parfum

Burberry My Burberry Black Eau de Parfum

My Burberry Black, een verleidelijk nieuw facet toegevoegd aan de My Burberry collectie. Een nieuwe levendige geur die de essentie van de iconische roos omvat.
Een spannende bloemige oriëntaalse geur die je meeneemt naar een tuin in Londen in het midden van een naderende storm. ICI Paris

Dit parfum is een favoriet. Zeker omdat ik dit geurtje lekker vind en omdat ik van Britse ontwerpers hou. My Burberry Black is een diepe wat ‘stroperige’ geur die erg lang blijft hangen. Ik vind het zeker een parfum voor de winter. My Burberry Black geeft mij een comfortabel gevoel en ruikt zoet, een beetje naar honing: verleidelijk en warm. Het parfum is ontworpen door de beroemde parfumeur Francis Kurkdjian.

Opening: Jasmijn
Hart: Gekonfijte Roos, Perzik Nectar
Basis: Amber, Patchoeli

Parfum Dolce & Gabbana Femme

Dolce & Gabbana For Her Eau de Parfum

Dit parfum is totaal anders dan het parfum van Burberry. Het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabbana hebben dit parfum zacht, vrouwelijk en bescheiden gehouden. Poederig door de toevoeging van marshmallow en heliotroop. Sommigen omschrijven dit parfum als ‘fluffy’ en suikerspin maar ik vind het vrouwelijk en verleidelijk ruiken.

Opening: Neroli, Framboos, Mandarijn
Hart: Jasmijn, Sinaasappelbloesem, Vanille
Basis: Vanille, Heliotrope en Sandelhout.

YSL Black Opium Eau de Parfum

Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Een favoriet van veel vrouwen en mannen en ook van mij. Tijdens de feestdagen was Black Opium vrijwel uitverkocht en dat zegt wel iets over de populariteit van dit elixer. Aan de andere kant vind ik het ook wel jammer dat het parfum door velen wordt gedragen. Ik vind Black Opium verslavend lekker door de mix van roze peper, sinaasappelbloesem, koffie en cashmere.

Opening: Roze peper, Sinaasappelbloesem, Peer
Hart: Koffie, Jasmijn, Bittere amandel, Zoethout
Basis: Vanille, Patchoeli, Ceder, Cashemere

Parfum Guerlain Shalimar

Guerlain Shalimar Eau de Parfum

Dit is al mijn derde fles Shalimar en ben nog steeds niet op dit mysterieuze parfum uitgekeken. De opening van dit parfum vind ik altijd wat medicinaal en moet ik even doorbijten om het tot zijn recht te laten komen. Daarna ontwikkelt het zich tot een klassieke geur. Ik vind Guerlain meesterlijk en een aantal van haar andere parfums ook erg lekker. Shalimar is zeker een favoriet van mij.

Opening: Citrus, Ceder, Bergamot, Lemon
Hart: Iris, patchoeli, Jasmijn, Vetiver, Roos
Basis: Leder, Sandelhout, Opoponax, Musk, Civet, Vanille, Wierook, Tonkaboon

Chanel Coco Eau de Parfum

Chanel Coco Eau de Parfum

Het beste heb ik tot het laatst bewaard, want wat ben ik verliefd op Chanel! Ik heb mij gewaagd aan deze pittige dame en ik moet zeggen dat het mij beslist niet is tegengevallen. Coco is pittig, de opening scherp door de ylang-ylang. Coco grenst aan het zure door de lelietjes van dalen maar gelukkig transformeert zij op mijn huid tot een kruidig poederig geheel. Coco lijkt in het niets op de overige geuren van Chanel.  Ik zou deze dan ook eerst op je huid testen omdat elke huid weer anders reageert. Een klassieker, een blijver en geschikt voor de volwassen vrouw.

Wat vinden jullie van mijn winter favorieten?

Spread the love

You may also like

1 comment

Chanel Allure Sensuelle Eau de Parfum - world of bliss 23 mei 2021 - 19:31

[…] Allure Sensuelle heeft twee kanten die samen perfect in elkaar blenden. Yin en Yang, masculien en feminien, zoet en droog, zacht en krachtig. Voor mij het perfecte parfum! […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00