Home Beauty Mijn favoriete parfums van dit moment

Mijn favoriete parfums van dit moment

by Debbie
6,7K views
Parfum Nieuws Herfst

Een heerlijk parfum, iets beters kan ik niet verzinnen. Ik hou van parfums en ik denk dat mijn laatste centje daar naar toe zal gaan. ( met uitzondering van mijn katten, en cavia’s ). De afgelopen tijd heb ik een aantal parfums gekocht en daar zitten ook een paar klassiekers tussen.

Een parfum voor elk seizoen

In de zomer draag ik andere geuren dan in de herfst of winter. Tijdens de warme zomermaanden vind ik een vollere geur niet zo prettig en kan het zelfs opdringerig aanvoelen. Ook verschilt onze huid gedurende de seizoenen. In de winter is onze huid meestal wat droger dan in de zomer en dat is eigenlijk ook heel logisch. Nu de herfst weer haar intrede doet heb ik  weer zin in het dragen van een meer aanwezig parfum. Voller, kruidiger en weelderig. Ik heb vijf verschillende parfums verzameld die ik graag met jullie wil delen. Misschien zit er ook een favoriet van jou bij? Hier komen ze!

Chloe Nomade Eau de Parfum

Chloe Nomade Eau de Parfum Chloë Nomade Eau de Parfum

Het nieuwe parfum van Chloë is geïnspireerd op de (jonge) vrouw die graag onafhankelijk is, van reizen houdt en ontwikkeling belangrijk vindt. Een nomade dus. Chloë wilde een nieuw parfum creëren dat was opgebouwd rondom de roos. De vorm van het flesje is gebaseerd op een bekend tasmodel van Chloë: de Drew. Het parfum bevat de volgende ingrediënten:

Opening: Mirabelle pruim, bergamot, lemon en sinaasappel
Hart: Fresia, Jasmijn, Perzik en Roos
Basis: Eikmos, Amber, Patchoeli, Sandelhout en Witte musk.

In eerste instantie vond ik het parfum niet zo geweldig en tamelijk licht voor mijn doen. Ook dacht ik dat het parfum niet lang zou blijven hangen. Nomade is ook geen zwaar parfum maar blijft lang dichtbij de huid aanwezig op een romige manier. Wanneer je van skinscents houdt moet je deze eens proberen.

Chanel Allure Eau de Parfum

Chanel Allure Eau de Parfum
Chanel Allure Eau de Parfum

Chanel is mijn guilty pleasure. Ik heb een zwak voor dit merk en ik weet het, al mijn waardevolle intenties worden teniet gedaan wanneer ik dit parfum draag. Alles van Chanel vind ik mooi, het logo, de uitstraling en de geschiedenis van Madame Coco. Maar goed, even terug naar Allure. Ik draag het zusje van Allure ook erg graag, Allure Sensuelle. Maar toch kon deze in mijn verzameling niet ontbreken. Wat geeft Allure zo’n aantrekkingskracht en charme?

Geurnoten zijn: Bergamot, Mandarijn, Perzik, Ceder, Vanille, Roos, Jasmijn, Pioenroos, Magnolia, Sinaasappelbloesem, Lotus en Vetiver.

Allure kent niet specifiek een opening, hart en basis, het parfum is lineair opgebouwd. Dit oriëntaals parfum is onmiskenbaar vrouwelijk, zoet, warm en verleidelijk en blijft de hele dag op mijn huid aanwezig.

L’ Erbolario Ambraliquida Eau de Parfum

L Erbolario Ambraliquida L ‘Erbolario Ambraliquida Eau de Parfum

L’Erbolario is geen specifiek parfumhuis maar een niche Italiaans beautymerk dat prachtige huidverzorging en bijpassende parfums op natuurlijke basis maakt. Ik ben al een poosje fan van dit merk en heb al diverse parfums in mijn verzameling. Mijn laatste aanwinst is Ambraliquida die ik kocht in Aken. Het parfum past perfect bij de herfst en ziet er ook prachtig uit. Wat ik wel een minpuntje vind is dat het niet zo lang op de huid aanwezig blijft. Het fijne van L’Erbolario is dat er van vrijwel elk parfum een bijpassende bodylotion verkrijgbaar is.

Topnoten: Bergamot, Roos, Geranium en Bourbon Vanille
Hart: Guaiac wwod, Ceder, Patchoeli en Sandelhout
Basis: Siam Benzoin, Styrax en Bourbon Vanille

Thierry Mugler Alien Eau de Parfum

Thierry Mugler Alien Thierry Mugler Alien Eau de Parfum

Met Thierry Mugler’s parfums heb ik een knipperlicht relatie. Soms vind ik zijn parfums super en soms kan ik ze niet goed om mij heen verdragen: te aanwezig, smash in the face en opdringerig. Alien is ook beslist geen rustig parfum en niet geschikt wanneer je van sportieve frisse parfums houdt. Ik draag het ook niet elke dag en zeker niet naar mijn werk. Wanneer je het parfum voor het eerst sprayt ruik je een explosie van jasmijn. Het hart bestaat uit verschillende houttonen en de basis uit amber. Het parfum blijft de hele dag op je huid aanwezig en veranderd niet zo veel van karakter. Wel wordt hij in de loop van de dag wat milder en ruikt hij een tikkeltje warmer. De paarse facetgeslepen flacon is een ware eyecatcher.

Guerlain Shalimar Eau de Parfum

Shalimar Eau de Parfum Guerlain Shalimar Eau de Parfum

Naast Chanel behoort Guerlain tot mijn favoriete parfummerken. Shalimar heeft een verhaal en dit stukje beleving maakt het parfum nog interessanter voor mij. Shalimar is de oermoeder van alle oriëntaalse parfums. Dit parfum klopt en ik draag het dan ook heel erg graag.

Opening: Citrusvruchten, Mandarijn, Ceder, Bergamot en Citroen
Hart: Iris, Patchoeli, Jasmijn, Vetiver en Roos
Basis: Leder, Sandelhout, Opoponax, Muskus, Civet, Vanille, Wierook en Tonkaboon

Shalimar is een balsemachtig parfum met een sensuele lading. Bedwelmend, aantrekkelijk en geruststellend.

Ik ben heel erg benieuwd welk parfum jouw favoriet is? Laten we er een lekker geurende herfst van maken.

Spread the love

You may also like

1 comment

5 Parfum Favorieten voor de Winter - world of bliss 16 januari 2019 - 19:56

[…] Beauty […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00