Home Beauty Bijpraten & Shopping Duitsland {DM & Muller}

Bijpraten & Shopping Duitsland {DM & Muller}

Love the Journey

by Debbie
2,1K views
Bijpraten en shoppen Duitsland

Het werd eens dringend tijd om een nieuwe blogpost te schrijven. Ik had het afgelopen jaar erg druk en een beetje het gevoel geleefd te worden en dat is niet fijn. Vorig jaar ben ik verhuisd van Arnhem naar Vaassen en gaan samenwonen, iets waar ik erg naar uit keek. Toen ik eenmaal gesetteld was heb ik mijn baan in Nijmegen opgezegd. Dat was voor mij een hele stap. In eerste instantie om mij volledig aan de kunsten en het schrijven te wijden.

De eerste maand thuis vond ik fijn, even op adem komen deed mij goed. Toch begon het te kriebelen en wilde ik graag in de buurt van mijn huidige woonplaats gaan werken. Dat is gelukt, ik werk nu vanaf vorig jaar mei als sociaal pedagogisch medewerker in een psychiatrische kliniek. Werk wat ik leuk en leerzaam vind maar ook vermoeiend en niet helemaal het werk waar mijn talenten liggen. Dus heb ik besloten mijn baan op te zeggen en dit betekent dat ik in september (hopelijk) mag starten als student vaktherapie beeldend vormen. Ik moet hiervoor eerst nog een toelatingsexamen doen, spannend!

Opvang kitten Rikkie

Begin December, de zesde om precies te zijn kwam kitten Rikkie mijn leven binnen. Een getraumatiseerd poesje die ik graag een beter leven wilde geven. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn. Vorige week vrijdag hebben we haar moeten laten gaan. Ze was ongeneeslijk ziek en had geen uitzicht op verbetering. Een geliefd dier in te moeten laten slapen hakt er bij mij altijd erg in. Ik had haar zo graag een goed leven gegeven. Wat ik mij nu voor ogen houdt is dat ze niet in het asiel is gestorven, anoniem tussen vele andere katten.

Ze heeft voor zover ik weet geen pijn geleden en een aantal warme maanden bij ons gehad. Door deze gebeurtenis ben ik aangeslagen en dit heeft effect op mijn creativiteit. Morgen ga ik naar het asiel om zakjes voer te brengen, die kunnen ze zeker gebruiken. Misschien adopteer ik in het voorjaar een ander katje maar momenteel heb ik er in mijn hart geen ruimte voor.

Soulful Colors

Afscheid nemen en nieuwe uitdagingen

Inmiddels ben ik helemaal gewend in Vaassen. Het is er een stuk rustiger dan in Arnhem en dat vind ik fijn. Wel mis ik mijn oude werk nog een beetje. Het creatief bezig zijn met mensen vind ik het leukste wat er is. En schrijven uiteraard.
Hopelijk kan ik binnenkort meer tijd besteden aan het schrijven van blogs. Ik ben nog steeds een beautyaddict en heb in het afgelopen jaar niet alleen maar thuis gezeten. Ik bedoel hiermee te zeggen dat ik een tal van leuke dingen heb gekocht die ik graag met jullie wil delen.

Vandaag maak ik een start door mijn aankopen te laten zien die ik heb gekocht in Duitsland. Ik ga regelmatig naar Duitsland om te shoppen, vooral cosmetica en spullen voor mijn dieren. Ik vind het fijn om nieuwe producten te ontdekken, in Duitsland zijn veel biologische en vegan merken verkrijgbaar en ik vind het gewoon ontspannend om er te zijn.

Shoppen in Duitsland

Ik woon nu niet meer dichtbij de grens van Duitsland maar soms combineer ik het shoppen in Duitsland met een bezoek aan mijn kapper die ik nog wel in Arnhem heb. Even richting Nijmegen rijden om daar vlak over de grens in Kranenburg boodschappen te doen. In Kranenburg is een winkelcentrum waar een DM drogist en een Muller warenhuis zit. Onlangs is het winkelcentrum verbouwd en ik vernam gisteren dat de DM ook naar een twee keer zo groot pand gaat verhuizen. Heel erg leuk natuurlijk!

Gisteren heb ik de DM en Muller bezocht en een aantal leuke natuurlijke beauty producten gekocht.

shoppen in Duitsland DM en Muller #Weleda #Wild #ecobeauty
Shoppen in Duitsland. Van links naar rechts: Durance Marceille Soap, Niyok Zeep, Wild natuurlijke deodorant stick en Weleda Rozen Bodylotion

Weleda Rozen Bodylotion

Inmiddels weet ik niet meer de hoeveelste fles Weleda rozen bodylotion heb gekocht. De geur en de werking is ongeëvenaard en kan door geen enkel andere bodylotion vervangen worden. De geur geeft mij een rustgevend gevoel en de lotion zit vol met voedende bestanddelen zoals extract van rozenblaadjes en jojoba olie. Uiteraard is de bodylotion honderd procent natuurlijk en van biologische oorsprong

.

shoppen in Duitsland weleda rozen bodylotion

WILD Purple natuurlijke deodorant Kokos & Vanille

Op Instagram zag ik deze deodorant weleens voorbij komen. Nu zag ik de duurzame verpakkingen in de schappen van Muller staan en besloot er een te kopen. Ik gebruik momenteel alleen nog maar natuurlijke deodorants zonder schadelijke stoffen en deze bevallen mij prima. De navoelbare deostick van Wild is vegan en uiteraard dierproefvrij. Ze zijn in verschillende kleurtjes en geuren verkrijgbaar en ik koos voor de geur kokos en vanille. Op de website staat de geur omschreven als een mix van cacaoboter, kokosolie en sheaboter. Zachte ingrediënten voor mijn huid die hopelijk doen wat ze beloven. Zacht voor de huid met maximale zweetbescherming.

Wild Natuurlijke Deodorant

Durance Marseille Zeep Dennen en Olijfhout Extract

Frankrijk staat bekend om haar heerlijke zepen. vooral de Provence is beroemd om haar parfums. Het merk Durance is verkrijgbaar bij Muller en ik ben al een tijdje fan van haar zepen en huisparfums. De geuren zijn fantastisch en de zepen super verzorgend. Jammer dat jullie dit stukje zeep niet kunnen ruiken!

Durance Savon de Marseille
Een stevige Marseillezeep op basis van zonnebloem, olijf en kokosolie. Zeer zacht geparfumeerd met houtachtige tonen van dennen en olijfhout.

Niyok zeep Soft Blossom

Een superleuk en duurzaam huidverzorgingsmerk is Niyok. Opgericht door twee ondernemende jongens uit Berlijn die geloven in effectieve alledaagse natuurlijke verzorgingsproducten met een zo min mogelijke impact op onze natuur. Iets waar ik als zeepliefhebber en bewuste consument alleen maar achter kan staan.

Niyok Zeep Pink Blossom 
#zeep #niyok

Love the Journey

Ik hoop dat jullie mijn nieuwe blog leuk vonden om te lezen en dat jullie fijne tips hebben opgedaan. Het shoppen in Duitsland blijft een favoriete bezigheid van mij en ik zal nog regelmatig nieuwe items laten zien. Ook ben ik blij dat ik persoonlijke dingen heb gedeeld zodat ik een nieuwe frisse start kan maken met het bloggen. Iets wat ik erg gemist heb. Ik gebruik graag de quote Love the Journey en in principe sta ik ook nieuwsgierig in het leven. Alhoewel de laatste tijd het wat lastiger is om positief te blijven naar aanleiding van alles wat er in de wereld gebeurd. Het schrijven van positieve blogs is iets dat ik zeker de komende tijd zal blijven doen. Op Instagram ben ik ook actief en misschien vind je het leuk om mijn verhalen te volgen. Zie ik jullie misschien daar!

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00