Home Happiness Boekentips voor een lichter leven

Boekentips voor een lichter leven

by Debbie
1,7K views
Header Boekentips voor een lichter leven

Vandaag deel ik graag een aantal mooie boekentips met jullie voor een lichter leven. Ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en heb de afgelopen tijd weer een aantal mooie titels aan mijn verzameling mogen toevoegen. Een aantal boeken lees ik vanwege mijn werk in de psychiatrie maar ook vanwege mijn persoonlijke interesse. Ik ben enthousiast over de boeken die ik heb uitgekozen en hoop dat jullie na het lezen van mijn blog ook geïnspireerd zijn geraakt. Lezen jullie gezellig mee?

boekentips voor een lichter leven

Cheryl Strayed Schitterende Kleine Dingen

Schitterende kleine dingen is geen standaard roman maar het bestaat uit allerlei brievenschrijvers die aan ” Hello Sugar’, het alterego van schrijfster Cheryl Strayed hun ziel blootgeven. De brievenschrijvers weten niet wie Hallo Sugar is.
De inhoud van de brieven zijn heel menselijk en zullen ons vrijwel allemaal beroeren. Haar adviezen zijn hartverwarmend maar niet betuttelend. Haar wijsheid zit diep en spreekt op een manier die ik erg waardevol vind. In een wereld waarin iedereen op zijn of haar eigen eilandje zit is dit boek warme deken vol met mededogen. Recht uit het hart in de harten van haar lezers. Een boek die regelmatig een glimlach op je gezicht zal toveren.

boekentips voor een lichter leven: Cheryl Strayed Schitterende kleine dingen

Liesbeth Woertman Je Bent Al Mooi

Liesbeth Woertman studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde in 1994 op het onderwerp lichaamsbeelden. Inmiddels heeft ze vijf boeken op haar naam staan. Liesbeth Woertman maakt in ‘ je bent al mooi’ duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen. Zonder spiegel geen zelfbeeld. In dit boek kiest Liesbeth niet alleen voor de psychologische invalshoek maar gebruikt ook filosofische, biologische en sociale inzichten. Een goed boek om eens te onderzoeken hoe jij naar je eigen lichaam en zelfbeeld kijkt en hoe je dit kunt veranderen. Hoogleraar Liesbeth Woertman pleit voor pure innerlijke schoonheid van binnenuit waarvan imperfectie juist deel uit maakt.

Boekentips voor een lichter leven. Je bent al mooi. De schoonheid van imperfectie Liesbeth Woertman.

Julia Baird Alles geeft Licht

Tijdens donkere dagen is het boek ‘ Alles geeft licht ‘ van Julia Baird echt een aanrader. De in Australië wonende Julia Baird schrijft over de bijzondere wereld waarin wij leven. Over verwondering, natuur, de innerlijke gloed van onszelf en die van de wereld om haar heen. In dit inspirerende boek reflecteert bestsellerauteur Julie Baird op haar ervaringen met het natuurfenomeen fosforescentie, de lichtgevende kracht van de natuur en op hoe dit haar weg verlichtte na een periode van liefdesverdriet en ziekte. Zo laat ze zien hoe we ons ‘ innerlijk licht ‘ kunnen vinden en hoe dit ons kan helpen in tijden van tegenspoed. Op de foto is het lastig te zien maar de kaft lijkt ook licht te geven, echt een plaatje!

Boekentips voor een lichter leven: Alles geeft licht van Julia Baird

Juriaan Galavazi Jij Bent de liefde

Juriaan Galavazi is huisarts in Naarden en heeft als specialisatie coaching en holistische geneeskunde. Met zijn coachingprogramma’s helpt hij mensen om zich zowel lichamelijk als geestelijk fit te voelen. Een aantal jaren geleden ben ik naar een lezing in Haarlem van Dokter Juriaan geweest naar aanleiding van de lancering van zijn eerste boek: Van klacht naar kans en ben hem altijd blijven volgen. Inmiddels is zijn tweede boek uit en deze vind ik heel fijn!

In het boek Jij bent Liefde nodigt Dokter Juriaan je uit om te leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering. Vanuit die plek heb je uiteindelijk de meeste liefde te geven en zul je in staat zijn om honderd procent van jouw kostbare waarde toe te voegen aan je eigen leven, je gezondheid en aan de wereld om jou heen. Het is een prachtig helder en inspirerend boek om meer in verbinding te mogen komen met jezelf.

Jij bent de liefde Juriaan Galavazi

Jonice Webb Ongekende Gevoelens

Het boek ‘ Ongekende Gevoelens ‘ van Jonice Webb gaat dieper in op onze emoties en leert je als volwassene omgaan met patronen die zijn ontstaan naar aanleiding van emotionele verwaarlozing in je jeugd. Door dit gemis te herkennen en te erkennen begrijp je beter waarom je in je volwassenen leven vastloopt op bepaalde levensthema’s en kun je de cirkel doorbreken. Zonder te oordelen geeft Jonice Webb in dit boek vele voorbeelden en concrete tips en oefeningen hoe je het patroon van ongekende gevoelens doorweekt. De fundamentele inzichten met helende waarde zetten je op het pad naar herstel en meer geluk in je leven.

Ongekende gevoelens Jonice Webb

Ik hoop dat jullie dit blog leuk vonden om te lezen. De boeken die ik beschrijf heb ik zelf gekocht bij de lokale boekhandel en bol.com. Persoonlijk heb ik de voorkeur om te winkelen bij lokale ondernemers vandaar dat ik geen links naar de grootste boekhandel van Nederland heb gezet, ik hoop op jullie begrip. Ook kun je boeken reserveren bij de bibliotheek bij jou in de buurt. Veel inspiratie en leesplezier toegewenst!

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00