Home Beauty Plantur 21 Nutri Shampoo en Conditioner tegen Haaruitval

Plantur 21 Nutri Shampoo en Conditioner tegen Haaruitval

by Debbie
6,3K views
Haaruitval: Plantur 21 Nutri shampoo en conditioner

Haaruitval, ik heb er soms last van en vind dat niet fijn. Het vinden van een goede shampoo is een hele zoektocht en veel merken zijn al de revue gepasseerd. Toch heb ik eindelijk mijn holy grail gevonden en het was eenvoudiger en goedkoper dan ik dacht!

Ik heb van alles geprobeerd, van puur natuurlijke merken, dure merken, goedkope merken, supplementen en nog veel meer. Mijn badkamerkastje staat inmiddels vol met shampoos, conditioners en maskers die wel van alles beloofden maar dit niet waar konden maken. Eigenlijk werd ik er een beetje moedeloos van.

Blonderen verpestte mijn haar

Mijn haren zijn na de laatste keer blonderen enorm beschadigd. De kapster die mijn haar onder handen heeft gehad krijgt een dikke onvoldoende en dan druk ik mij nog zacht uit. Vooral bij mijn slapen waren mijn haren helemaal verbrand en ik kreeg last van haaruitval. Ik schaamde mij dood toen ik van de kapper terug kwam, en beloofde mijzelf dat ik nooit, maar dan nooit meer bij deze kapsalon terug zou komen. Een negatieve review heb ik niet geschreven omdat ik verwacht dat dit niet veel zoden aan de dijk zou zetten. Nogmaals een behandeling ondergaan in dezelfde salon zag ik helemaal niet meer zitten. Sinds een paar maanden blondeer ik mijn haar niet meer en ik moet zeggen dat mijn haren weer hun gezonde uiterlijk terug krijgen en zie ik weer jonge haartjes bij mijn slapen verschijnen. Nu nog een shampoo en conditioner die het restje schade zo veel mogelijk zou verhelpen.

Plantur 21 Haarverzorging speciaal voor dunner wordend haar

Tijdens een bezoekje aan de DM drogisterij in Duitsland viel mijn oog op de shampoos en conditioners van Plantur. Ik weet het, ze zijn zeker niet natuurlijk en niet echt sexy ( voor vrouwen vanaf 40 wanneer de eerste tekenen van de overgang zich vertonen ) maar ach, baat het niet dan schaad het ook niet echt. Ik heb wel getwijfeld of ik deze review zou schrijven maar wanneer je het niet erg vindt als je haarverzorging niet puur natuur is zou ik zeker verder lezen.

Plantur 21 tegen haaruitval

Plantur 21 Nutri Shampoo

Het Nutri-Coffeïne-complex in Plantur 21 voorkomt dat er een energietekort in de haarwortels ontstaat. De coffeïne in Plantur 21 zorgt er bovenal voor dat de afbouw van de belangrijke energiedrager cAMP wordt geremd. Het effect is na slechts 120 seconden inwerktijd al aantoonbaar in de haarwortels. De hoogwaardige microvoedingsstoffen biotine, magnesium, calcium en zink hebben een aanvullende werking. Dit zijn de belangrijkste elementen voor een gezonde en krachtige haargroei.

  • Cafeïne activeert de haarwortel en verbetert de haargroei
  • Biotine regelt de energiehuishouding in de haarwortel en zorgt onder andere voor een gezonde haargroei
  • Zink is het belangrijkste sporenelement in het haar en is bepalend voor de groei van gezonde haarwortels
  • Calcium en magnesium verhogen de weerstand van de haarwortels

Ingrediënten:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3, Distearate, Glycerin, Sodium Chloride, Panthenol, Cafeïne, Coco-Glucoside, Glyceryl/Oleate, Polyquarternium -7, Polyquarternium -10, Citric Acid, Calcium Gluconate, Magnesium Gluconate, Niacinamide, Zink Chloride, Biotin, Hydrolyzed Keratin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Parfum, Benzyl Benzoate, Linalool, CI 16035

Plantur 21 Nutri Conditioner

De conditioner Plantur 21 zorgt voor het gemakkelijke uitkammen en de benodigde voeding van je haar, die voor mooi en gezond haar onontbeerlijk zijn.

Kenmerken:

  • zorgt voor een schitterende glans van het haar
  • repareert zowel mechanische als chemische schade
  • verzacht
  • verbetert de haarstructuur

Ingrediënten:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium chloride, Cafeïne, Panthenol, Calcium Gluconate, Magnesium Gluconate, Citric Acid, Niacinamide, Zinc Chloride, Hydrolyzed Keratin, Biotin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Sorbic Acid, Parfum, Benzyl Benzoate, Linalool CI 16035

Meer kracht en meer glans

Zoals jullie kunnen lezen zijn beide producten verre van natuurlijk. Maar ik ben de haaruitval ook beu en de resultaten zijn geweldig. Daarom sta ik wel voor een dilemma enerzijds, omdat de keuze voor een niet natuurlijk product niet zo bij me past. Anderzijds ben ik heel erg blij dat mijn haren in een betere conditie zijn, dat ik weer elastische en glanzende lokken heb. Zo fijn, glad en gezond hebben ze een lange tijd niet gevoeld en dat vind ik voor nu heel wat waard. De haaruitval is een ook een stuk verminderd. Natuurlijk scheelt het ook dat ik gestopt ben met het blonderen van mijn haar. Het geeft mij rust dat ik mijn zoektocht ( even ) kan staken en mijn portemonnee ook even dicht kan laten.

Plantur 21 voor lang haar heb ik gekocht bij DM drogisterij in Duitsland prijs ( respectievelijk: €4,95 voor de shampoo en €6,95 voor de conditioner.). Beide producten zijn in Nederland te verkrijgen bij verschillende (online) drogisterijen.

Heb jij weleens last van haaruitval en wat doe jij hieraan? Alle tips zijn welkom!

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

1 comment

Aromaesti Vegan Shampoo bar tegen haaruitval - world of bliss 4 mei 2021 - 09:23

[…] veel last van en ik weet niet goed de oorzaak. Daarom heb ik al veel producten tegen haaruitval uitgetest ( die niet voldoende hielpen ) en nu mijn hoop gevestigd op de solid shampoo bar van […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00