Home Beauty Mijn Absolution Creative Apothecary Huidverzorgingsritueel

Mijn Absolution Creative Apothecary Huidverzorgingsritueel

by Debbie
15,1K views
Absolution Creative Apothecary

Wanneer het om huidverzorging gaat stel ik best wel hoge eisen. Zo moeten de producten die ik gebruik zo natuurlijk mogelijk zijn en helpen tegen het huidverouderingsproces.

Ik ben nu 47 en wil graag mijn huid in goede conditie houden. Rimpeltjes vind ik niet erg maar een mooie gelijkmatige huid vind ik wel belangrijk en op een natuurlijke en zachte wijze ouder worden zie ik wel zitten. De puur natuurlijke producten van Absolution helpen mij daarbij.

Vandaag laat ik jullie zien welke producten ik van Absolution gebruik en wat ze voor mij betekenen. Maar alvorens ik hierover ga schrijven wil ik eerst nog wat achtergrondinformatie geven over dit bijzondere merk.

Absolution Creative Apothecary, huidverzorging met bezieling

Absolution Creative Apothecary is opgericht door de Franse Isabelle Carron, in een eerder artikel waarin ik voor het eerst kennismaakt met het merk schreef ik hier al over. Met een passie voor cosmetica en veel ervaring in de reclamewereld mistte zij de bezieling, de intimiteit met een merk. In samenwerking met hoogstaande laboratoria en getalenteerde vormgevers heeft zij Absolution Creative Apothecary ontwikkeld. Gecertificeerd biologisch, met wilde plantenextracten, mineralen en vitamines die essentieel zijn voor de jeugdigheid en balans van de huid. Absolution vindt duurzaamheid erg belangrijk, zo zitten alle toeleveranciers in Frankrijk en samen zorgen zij voor een duurzame ontwikkeling van de producten. De verpakkingen zijn recyclebaar en bedrukt met plantaardige inkten. De non-aerosol verpakkingen van Polypropylene zorgen ervoor dat bacteriën geen kans kunnen krijgen en verlengt zo de houdbaarheid van de producten.  Polypropylene is ook veel minder belastbaar voor het transport omdat glas veel zwaarder weegt en is daardoor ook beter voor het milieu. Zo komen alle goede dingen samen!

Absolution Creative Apothecary
Stap 1: Natuurlijk reinigen met La Crème Douce Démaquillante en de L’Eponge Konjak

Ik reinig mijn gezicht in de ochtend altijd wanneer ik onder de douche sta. Het liefst gebruik ik een lotion die met water afwasbaar is. De milde reiniger La Crème Douce Démaquillante is geschikt voor de droge en de gevoelige huid. Het bevat pracaxis olie, sint-janskruid en néroli. Deze crèmige reiniger ruikt lekker kruidig en maakt mijn gezicht goed schoon. Inmiddels ben ik zo vertrouwd geraakt met deze geur en reiniger dat ik geen enkele ochtend oversla. De reiniger is voor 99% van natuurlijke oorsprong waarvan 50% biologisch geteeld.
Tijdens de reiniging van mijn gezicht gebruik ik de L’eponge Konjak, een natuurlijke reinigingsspons die de huid licht exfolieert. Deze natuurlijke spons is gemaakt van wortels van de Aziatische Konnyaku-plant, in Japan al van oudsher gebruikt voor schoonheidsbehandelingen. De huid wordt tijdens het reinigen gemasseerd en voelt daarna heel zacht aan.

Absolution Creative Apothecary
Stap 2: De Serums
Nu mijn huid helemaal is gereinigd van alle afvalstoffen kan ik één van de serums aanbrengen. Het serum Le Sérum Anti Soif zorgt ervoor dat mijn huid gehydrateerd en beschermt wordt en dat mijn huidbeeld in balans blijft. Het serum bevat Aloë-Vera, vlierbes en scutellaria (Glidkruid). Wanneer de huid goed gehydrateerd is, is deze ook beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Het serum Le Sérum Anti-Soif zorgt ervoor dat de huid tenminste 8 uur gehydrateerd blijft.
Serum la Solution Eclat ruikt naar gemaaid gras, kruidig en is echt heerlijk. Ik houd van deze natuurlijke geuren. Dit serum maakt de huid gladder en laat het glanzen, het geeft de huid een gezonde glow. Serum la Solution Eclat is perfect voor wanneer je huid door vermoeidheid wel een boost kan gebruiken. Dit serum is voor 99,18% van natuurlijke oorsprong waarvan 60,15% biologische teelt.
Absolution La Crème Riche
Stap 3: Beschermen, voeden en verzorgen met La Crème Riche en Addiction l’Huile Visage

Tenslotte sluit ik mijn verzorgingsritueel af door mijn huid extra te voeden door La Crème Riche en/of Addiction l’Huile Visage. La Crème Riche is een complete huidverzorging voor een huid die wat droog en gevoelig is. La Crème Riche bevat Secret Malt, een extract van gekiemde gerst, rijk aan polyfenolen. De hoge antioxiderende eigenschappen beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Kiwi extract, rijk aan essentiële vetzuren (omega 3 + 6) herstelt de hydrolipidenfilm van de huid en verbetert de structuur van een beschadigde vermoeide of rijpere huid. Honing is rijk aan mineralen, vitamines en aminozuren, die de huid kalmeren en hydrateren.
Voor de nachtverzorging gebruik ik graag de Addiction l’Huile Visage, deze niet vette olie geeft mijn huid heel veel goeds. De olie bevat 27 natuurlijke en biologische oliën en bloemenextracten die naar behoefte gebruikt kan worden. De olie bevat arganolie, jojobaolie, cactusvijgolie, arnicabloem-extract, madeliefjes-extract, pruimolie, rozenbottelolie, sesamolie, teunisbloemolie, witte lelie-extract, sandelhoutolie, abrikozenolie, wortel, strobloem en zonneroosjes. Natuurlijk is deze olie ook overdag te gebruiken, in plaats van een gezichtscrème of als extra verzorging. De Addiction l’Huile Visage is 100% natuurlijk en bevat voor 94,65% biologische ingrediënten.

Mix en Match met de producten van Absolution Creative Apothecary

Alle producten van Absolution zijn onderling met elkaar te gebruiken en te mengen. Zo kun je aan de La Crème Riche enkele druppels Addiction toevoegen of één van de Absolution serums. Dat vind ik het mooie aan dit merk, het flexibele en zoals de naam het al zegt, creatieve gebruik van de afzonderlijke producten. Ik vind het ook erg leuk en interessant om mij te verdiepen in alle bloemen en kruidenextracten en hun toepasbaarheid maar ik begrijp ook wel degelijk dat dit wel bij je moet passen. De natuurlijke parfums van de producten hebben voor mij een aromatische werking en geven mij rust, zoals ik al eerder vertelde houd ik erg van deze kruidige geuren.

Wanneer je van een puur natuurlijke gezichtsverzorging houdt en kennis wilt maken met fijne op maat afgestemde huidproducten die praktisch zeer goed toepasbaar zijn, kan ik je een bezoek aan een Absolution schoonheidssalon zeker aanbevelen. Voor meer informatie over de salons en de Absolution producten kun je het beste een kijkje nemen op de website van Absolution.

Heb jij al kennis gemaakt met de biologische natuurlijke huidverzorgingsproducten van Absolution Creative Apothecary?

With Love Debbie
Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00