Home Beauty Parfum – Let’s Talk about Perfume

Parfum – Let’s Talk about Perfume

by Debbie
5,8K views
Parfum Pink

Parfum, ik raak over dit onderwerp nooit uitgepraat en kan mij er enorm in verliezen. Nu las ik laatst een leuk artikel op Cynthia.nl waarin zij 13 vragen over parfum beantwoord. Ik vond dit zo’n leuk idee, dat ik het stokje graag overneem. Let’s talk about perfume!

1. Wat is je favoriete parfum, je echte nummer 1? Je mag er maar één kiezen.

Ik vind heel veel parfums lekker en heb er inmiddels veel verzameld, maar het lekkerste parfum vind ik ongetwijfeld Chanel Allure Sensuelle. Dit parfum heeft alles wat ik van een parfum verwacht. Het is vrij stevig en zwaar zonder opdringerig te zijn, (patchoeli) blijft heel erg lang op de huid aanwezig en is bovenal een vrouwelijk parfum. En ik hou erg van Chanel natuurlijk.

2. Van welk parfum walg je?

Er zijn niet veel parfums die ik echt niet lekker of zelfs vies vind maar wanneer ik er één moet kiezen dan is dit Gloria Vanderbilt. Het parfum vind ik zo naar ruiken dat ik er zelfs onpasselijk van word. Er zijn dames die dit parfum rijkelijk gebruiken en niet beseffen dat het zo vies ruikt. Maar goed, smaken verschillen uiteraard.

3. Gebruik je elke dag parfum?

Ja! Ik gebruik graag iedere dag parfum. Soms kies ik voor een aanwezige geur of een wat frisser geurtje. Het ligt aan de gelegenheid waar ik naar toe moet die dag.

4. Hoeveel spuitjes doe je ’s ochtends op?

Ik gebruik twee spuitjes aan iedere kant van de hals. Dus in het totaal vier.

Parfum Chanel

5. Waar spuit je het parfum?

Zoals ik bij vraag vier beantwoorde, spray ik meestal het parfum in mijn hals. Wanneer ik het parfum superlekker vind spray ik het ook nog weleens op mijn kleding. Ik heb het idee dat ik het parfum dan langer blijf ruiken.

6. En spuit je in de loop van de dag nog meer parfum?

Meestal gebruik ik alleen ‘s ochtends een parfum. Ik heb op het werk nog een parfum liggen en deze gebruik ik af en toe.

7. Welke parfum associeer je met een belangrijke gebeurtenis?

Ik weet nog precies welk parfum ik kocht van het geld dat ik verdiende met mijn vakantiebaantje. Het was een parfum van Oscar de la Renta, een veel te ouwelijk parfum voor een meisje van 16. Maar wat was ik trots! Ook weet ik nog welk parfum mijn eerste serieuze vriendje droeg, dat was Blue Stratos. Oef!

8. Stem je je parfum af op je stemming?

Meestal probeer ik mijn parfum af te stemmen op mijn humeur. Maar welk parfum ik kies is ook afhankelijk van het jaargetijde, hoe warm of koud het buiten is en wat ik ga doen.

Parfum Tresor

9.  Stem je je parfum af op de gelegenheid?

Ik gebruik tijdens mijn werk liever niet te zware geuren. ( Ik werk in een Tbs instelling ) Het is namelijk niet de bedoeling dat ik iemand in verlegenheid breng. Het parfum gebruik ik puur voor mezelf alhoewel het meestal wel ‘gekeurd’ wordt bij collega’s en patiënten. Dat vind ik helemaal niet erg hoor. Het hoort ook wel bij me dat ik een geurtje draag.

10. Kan je parfum bij anderen herkennen?

Door mijn fascinatie voor parfum lukt het mij meestal wel om parfum bij de ander te herkennen. Ik geef de ander ook zeker een compliment wanneer ik vind dat hij of zij lekker ruikt. In mijn vriendenkring draagt men niet zo vaak parfum maar mijn zus haar signature scent is Chanel Coco Mademoiselle en deze vind ik bij haar ook ontzettend lekker ruiken. Een man heeft bij mij ook een streepje voor wanneer hij een heerlijk parfum draagt.

11. Welke geur associeer je bij een vriendin of familielid?

Mijn familie en vriendinnen zijn niet zulk parfumista’s als ik. Mijn zus gebruikt graag Coco Mademoiselle en één vriendin vond vroeger parfums met jasmijn erg lekker. Eens aan haar vragen of dit nog zo is;-) Een andere vriendin gebruikt graag parfums van BVLGARI.

12. Welke geur blijf je kopen?

Mijn voorkeur gaat uit naar Chanel Allure Sensuelle, maar er zijn nog meer ‘klassiekers’ die ik graag wil hebben. Bijvoorbeeld Thierry Mugler Angel en Alien, Chanel Coco, Opium, Flowerbomb. Ook bestel ik regelmatig samples van Amouage bij parfumerie.nl. Ik vind het erg leuk om verschillende parfums uit te proberen en daarom zijn samples een uitkomst.

13. Heb je een gekke parfumtic?

Ik koop er teveel! Haha!

Vind jij het ook leuk om over parfum te kletsen? ( ik heb vroeger zelfs een parfumforum gehad ) dan mag jij nu deze vragen beantwoorden!

  1. Wat is je favoriete parfum, je echte nummer 1? Je mag er maar één kiezen.
  2. Van welk parfum walg je?
  3. Gebruik je elke dag parfum?
  4. Hoeveel spuitjes doe je ’s ochtends op?
  5. Waar spuit je je parfum?
  6. En spuit je in de loop van de dag nog meer parfum?
  7. Welke parfum associeer je met een belangrijke gebeurtenis?
  8. Stem je je parfum af op je stemming?
  9. Stem je je parfum af op de gelegenheid?
  10. Kan je parfum bij anderen herkennen?
  11. Welke geur associeer jij met een vriendin of familielid?
  12. Welke geur blijf je kopen?
  13. Heb je een gekke parfumtic?

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00