Home Happiness Boekentip: Griet op de Beeck ‘Kom hier dat ik u kus’

Boekentip: Griet op de Beeck ‘Kom hier dat ik u kus’

by Debbie
5,3K views
Kom hier dat ik u kus

Ik hou heel erg van lezen en mijn lidmaatschap op de bibliotheek is het beste wat ik mijzelf de afgelopen tijd cadeau heb gedaan. Toch zijn er boeken die ik niet wil lenen maar die ik wil hebben omdat ik deze zo waardevol vind dat ik haar een plek in de boekenkast moet geven. Het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ van de Vlaamse Griet op de Beeck is zo’n boek.
Het was voor mij geen liefde op het eerste gezicht, toen Griet een aantal jaren geleden dit boek uitbracht heb ik het gekocht en lang in de kast laten staan. Ik ben haar wel gevolgd omdat ik haar interessant vond en heb ook diverse artikelen en interview over haar gelezen. Het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ heb ik pas uit de kast gepakt nadat ik haar optreden in Zomergasten had gezien en dacht: ‘van haar moet ik veel gaan lezen’.

‘Kom hier dat ik u kus’
Het verhaal gaat over Mona en is verdeeld in drie hoofdstukken, het eerste hoofdstuk gaat over Mona als klein meisje, het tweede over wanneer Mona 25 jaar oud is en in het laatste hoofdstuk is zij 35 jaar oud. De personage van Mona en alle andere personages in het boek worden zo treffend uiteen gezet dat ze tot leven komen. ‘Kom hier dat ik u kus’ verscheen eind september 2014, een roman over beschadigde mensen, en hoe zij ongewild ook andere beschadigen, in de eerste plaats hun eigen kinderen. Het boek raakte mij diep omdat het over zulke menselijke maar ook pijnlijke onderwerpen gaat die uit het leven zijn gegrepen. Over opgroeien, pijn, schuld, schaamte en liefde. Want de liefde voor het leven overwint tenslotte alles.

griet op den beeck

Griet op de Beeck
Het heeft Griet Op de Beeck tijd gekost om de moed te verzamelen om te durven debuteren. Voor ze voltijds schrijver werd koos ze twee verschillende vluchtwegen. Ze was eerst een aantal jaren dramaturg in het theater (voor gezelschappen als Compagnie De Koe en Het Toneelhuis), en nadien maakte ze grote interviews, een aantal jaren voor HUMO, later voor De Morgen. Nu ze eindelijk is geworden wie ze eigenlijk altijd al was, wil ze nooit meer iets anders doen dan fictie schrijven. Ze heeft in het totaal drie boeken op haar naam staan: Vele hemels boven de zevende (2013) , Kom hier dat ik u kus (2014)  en Gij nu. (2016)

Het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ won de DWDD publieksprijs en de Hebban literatuurprijs. Op dit moment werkt Griet mee aan de verfilming van het boek en is zij bezig met het schrijven aan haar vierde boek. Het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €19,95.

Ken jij dit boek al en heb jij ook andere boeken van Griet op de Beeck gelezen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00