Home Happiness Leer je persoonlijkheid beter kennen door Myers-Briggs MBTI Persoonlijkheidstest

Leer je persoonlijkheid beter kennen door Myers-Briggs MBTI Persoonlijkheidstest

by Debbie
4,9K views
Myers - Briggs Persoonlijkheidstest

Ik ben dol op horoscopen en testen die mijn persoonlijkheid verraden. Ja daar kan ik wat mee. Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met de persoonlijkheidstest van Myers-Briggs en heb er veel aan gehad. In persoonlijk opzicht maar ook op het gebied van werk en zingeving. Het geeft richting en houvast.

4 tegenstellingen en 16 persoonlijkheidstypen

Katharine Cook-Briggs en haar dochter Isabel Briggs-Myers hebben de MBTI persoonlijkheidstest ontwikkeld door gebruik te maken van psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung Psychologische Typen. (1921).
Volgens Jung hebben mensen voorkeuren op 4 gebieden en herken je ook vast wel waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Extraversie – Introversie: Waar krijg je energie van? Ben je naar buiten gericht of naar binnen?

Sensing – Intuition: Waar besteed je aandacht aan als je informatie verzameld? Gaat je voorkeur uit naar realistische en feitelijke informatie of naar intuïtieve of globale informatie.

Thinking – Feeling: Hoe maak je beslissingen? Neem je beslissingen op basis van objectieve en relationele gronden of op basis van subjectieve en persoonlijke?

Judging – Percieving: Wat voor soort leven leid je? Houd je van een geordend of gestructureerd leven of van een spontaan en flexibel leven?

MBTI persoonlijkheidstest Hallo, ik ben een INFP-er

Ik heb zo’n vier jaar geleden voor het eerst een uitgebreide test gemaakt om mijn persoonlijkheid te onderzoeken. Ik ben een INFP-er en dat betekent dat ik een Introvert, Feeling en Percieving persoonlijkheidstype heb. Een baan met cijfers en deadlines past bijvoorbeeld helemaal niet bij mij maar een vrij creatief beroep daarentegen wel. Ook vind ik het prettig om mensen iets te leren en ga ik uit van het goede van de mens. In dat opzicht past het werk wat ik nu doe heel goed bij mij. En dat is toch heel fijn om te weten. Op het internet is veel informatie te vinden over deze test en kun je op allerlei gebieden meer lezen over je persoonlijkheidstype. Welke beroepen passen het beste bij je? In welke relatie kom je het beste tot je recht? Hoe ben je als ouder of verzorger? en niet geheel onbelangrijk waar liggen je valkuilen.

Persoonlijkheidstesten en interessante links

Ik heb een aantal interessante websites en links op een rijtje gezet:
Allereerst de test: De Engelstalige test van www.humanmetrics.com is wat mij betreft het beste.

https://www.16personalities.com/nl/persoonlijkheidstest Via deze website kun je een Nederlandse test maken en meteen de uitslag lezen. Helder beschreven en uitgelegd.

Via deze website kun je ook een test maken maar ook veel informatie vinden over jouw persoonlijkheidstype. Wat ik ook heel fijn vind is dat zij per persoonlijkheidstype helder de valkuilen hebben beschreven en hoe je onder stress reageert. Niet geheel onbelangrijk!

Welk persoonlijkheidstype heb jij en herken je jezelf hierin?

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00