Home Happiness Leesvoer: Boeken die mee gaan op vakantie

Leesvoer: Boeken die mee gaan op vakantie

by Debbie
3,6K views
Header boeken zomervakantie

De zomervakantie is de aangewezen periode om eens lekker te gaan lezen. Alleen komt het er vaak niet van. Liever doe ik andere dingen of stel het lezen uit. En dat vind ik zo jammer!  Lezen is voor mij een ontspannende bezigheid en als het goed is word ik er ook nog wat wijzer van.

Vijf boeken over levenskunst en gezonde voeding

De laatste tijd ben ik erg geïnteresseerd in boeken die gaan over gezonde voeding en over ( positieve ) psychologie. Ik noem dit voor het gemak levenskunst. De afgelopen tijd heb ik een aantal boeken gekocht en deze netjes in de kast gezet. Voor later wanneer ik tijd heb. Nu heb maar liefst nog drie weken vakantie en heb ik vijf boeken uitgekozen die ik graag wil lezen deze zomer. Hier komen ze!

1. Self-Care de ultieme gids om goed voor jezelf te zorgen – Nadia Narain & Katia Narain Phillips

Self-care ( goed voor jezelf zijn ) kun je zien als een zelfgebouwde reddingsboot. Je wordt nog altijd heen en weer geslingerd door de golven, maar nu vanuit een veilige en stevige basis én je kunt anderen makkelijk een reddingsboei aanreiken.

Dit boek is geschreven door zussen Nadia en Katia Narian. Ik had nog niet eerder van hen gehoord maar na wat speurwerk op het web blijken beide zussen yoga leraressen te zijn. Nu hebben ze samen een boek geschreven met allerlei tips om goed voor onszelf te zorgen en dat is natuurlijk altijd welkom. Ik ben benieuwd naar dit boek alhoewel ik ook wel wat Amerikaans populair geschrijf verwacht. Op de cover staan recensies van onder andere Kate Moss, Reese Witherspoon en Sienna Miller.

2. Het energieke vrouwen voedingskompas – Marjolein Dubbers

Marjolein Dubbers heeft online de Energieke Vrouwen Academie opgericht. Deze site is met meer dan 230.000 bezoekers per maand het grootste Nederlandstalige platform voor vrouwen op weg naar vitaliteit en gezondheid. 

Verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven. Ja, dat is een nogal stellig uitgangspunt en ik heb er even over getwijfeld om dit boek te kopen. Ik ben zeer geïnteresseerd in gezonde voeding en ik geloof zeker dat we heel wat problemen kunnen voorkomen door gezond te eten. Overgangsklachten zijn heel vervelend alhoewel ik daar geen last van heb. Ik heb dit boek gekocht om meer te weten te komen over wat voeding voor het lichaam betekent en hoe ik beter in mijn vel kan komen. Het is een lijvig boek, ik ben er al in begonnen en het staat vol met interessante feiten die je ook meteen kunt toepassen.

3. I’m a foodie Eet als een expert – Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer, Liesbeth Smit

Een wetenschappelijk boek over het hoe, wat en waarom van gezond eten met meer dan 150 makkelijke recepten. 

Groene smoothies, Gojibessen, speltbrood, de voedingshypes vliegen je tegenwoordig om de oren wat is nu écht een gezond eetpatroon?

Wanneer iets wetenschappelijk onderbouwd is heeft het meteen mijn aandacht. In dit boek I’m a Foodie analyseert een team van diëtisten, voedings-en gezondheidswetenschappers kritisch alle trends en hypes en vertaalt de meest recente voedingswetenschap naar haalbare adviezen en recepten. Het is vooral een fijn leesbaar boek met praktische tips en veel recepten die niet al te ingewikkeld zijn.

4. Verlangen naar minder – Jelle Dercks

Toen ik de afgelopen tijd met de trein moest reizen dook ik weleens de Bruna in om te kijken naar nieuwe boeken. Ik zag het boek Verlangen naar minder van Jelle Dercks liggen en heb het gekocht. De titel sprak mij namelijk heel erg aan en ook hoe het boek overzichtelijk is vormgegeven. Ook tipte een vriendin dit boek en vertelde ze me dat ze het echt een boek voor mij vond. Ik heb inmiddels een aantal hoofdstukken gelezen en ik moet zeggen dat het persoonlijke verhaal van Jelle naar een bewuster en eenvoudiger leven inspirerend is. Ook kun je Jelle volgen via zijn blog www.growthinkers.nl.

5. Het nieuwe mentaal – Elke Geraerts

‘Overal waar ik ga, zie ik hoe de breincrisis mensen, scholen en bedrijven verlamt. Ik zie de huidige tijd echter als een gigantische kans: het opent perspectieven om onze manier van leven en werken echt aan te passen aan de behoeftes van ons brein. Het tijdperk van Het Nieuwe Mentaal is aangebroken’.

In Het Nieuwe Mentaal laat neuropsychologe Elke Geraerts zien dat het hoog tijd is dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Zoals ik al schreef ben ik dol op wetenschappelijk onderbouwde boeken en ik geloof ook zeker dat we ons brein kunnen trainen en meer regie kunnen ervaren over ons eigen leven.

Ik neem een aantal boeken mee op vakantie en ga wat meer offline. Wat is er niet fijner dan voor het slapengaan nog even een paar bladzijden te lezen in een favoriet boek? Heb jij momenteel een favoriet boek waarin je aan het lezen bent? Of heb je net als ik nog veel ongelezen boeken in de kast staan? Ik ben heel erg benieuwd.

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00