Home Happiness Libelle Zomer Week 2019 Hidden Treasures & Tips

Libelle Zomer Week 2019 Hidden Treasures & Tips

by Debbie
3,6K views
Libelle Zomer Week 2019

De Libelle Zomer Week, voor de één het ultieme uitje, voor de ander de hel op aarde. Ik hoor bij de eerste categorie en ga er al jaren naar toe. Met mijn moeder, zus en nicht maar ook met vriendinnen. Voor mij is het een feel good dagje uit. Aan het einde geef ik ook nog een aantal tips om de Libelle Zomer Week zonder kleerscheuren door te komen.

Libelle bestaat dit jaar 85 jaar en wie is er niet groot mee geworden? We kennen allemaal wel iemand die de Libelle leest of misschien lees jij hem zelf wel. Ik ben geen Libelle lezeres maar ga al bijna 20 jaar naar de Libelle Zomer Week, natuurlijk heb ik ook wel edities overgeslagen. Het event wordt gehouden op het Almere Strand aan de rand van het Gooimeer en is natuurlijk een prachtige locatie. Het is in dat opzicht niet te vergelijken met de huishoudbeurs maar heeft natuurlijk wel raakvlakken met als groot voordeel dat het heerlijk buiten is. Naar de huishoudbeurs ben ik nooit geweest en dat zal ik ook nooit doen, dat gaat me net een stap te ver. Ik heb van ons dagje uit foto’s gemaakt, uiteraard een aantal leuke dingen ontdekt en wil dit graag met jullie delen. Plattegrond Libelle Zomerweek

Foto: https://www.libellezomerweek.nl/2019/

Braderie of Festival?

Tijdens de Libelle Zomer Week kun je shoppen, workshops volgen en zijn er verschillende optredens. Dit jaar vind de beurs plaats vanaf donderdag 23 mei tot en met woensdag 29 mei ( i.v.m Hemelvaartsdag ). Ik ben gisteren met met mijn vriendin geweest en wat was het druk! Zo druk had ik het nog nooit meegemaakt. We konden bij sommige stands niet eens kijken en ook bij de eet- en drink gelegenheden was het topdrukte. Voor mijn vriendin was het de eerste keer en tijdens het schuifelen achter de meute aan zei ze: ‘ het lijkt wel een braderie‘.  En ze had gelijk. Ik vond het ook veel te druk en hysterisch. Tegen een uur of twee hadden we het wel gezien. We misten iets. Een beetje diepgang.

Libelle Zomer week 2019

Chillen, haaradvies, bamboe kussens en kattenvoer

Het weer was fantastisch en nodigde ons uit om eerst even te chillen. Ik vind het festival terrein altijd erg mooi ingericht en nu ook stonden er weer relaxte stoelen om even in uit te rusten. Na een lekkere kop koffie en een evaluatie besloten we dat het zeker nog geen tijd was om naar huis te gaan. We hadden inmiddels al behoorlijk wat gekocht. Lees: anderhalf kilo kattenvoer, een bamboe kussen en ook sjouwden we nog twee goodiebags mee. Dus: snel richting de bagage service om onze tassen te stallen en weer vrij en zonder deze zes kilo verder te kunnen lopen. ( want, de tassen moesten later op de dag ook weer de overvolle bus in ) En moe waren we nog lang niet.

Libelle Zomer Week Fuente

Haaradvies bij Fuente

Ik heb nooit geweten dat Fuente een Nederlands haarverzorgingsmerk is! Haar inspiratie en ingrediënten én het water haalt ze uit Spanje bij het adembenemend mooie, ongerepte Andalusische lagune-gebied: Laguna Fuente de Piedra.
Bij de stand van Fuente kon je kennismaken met de natuurlijke haarproducten en een gratis advies krijgen. Er was een actie waarbij je één product gratis kreeg en ik koos voor een shampoo en een haarmasker uit de kokoslijn. Bij thuiskomst zag ik dat ik in plaats van de shampoo de haarolie erbij had gekregen. Geen probleem, ook deze haarolie is superfijn voor mijn kroeshaar. Van de Fuente adviseuse kreeg ik beetje olie in mijn haar en ik merkte meteen dat mijn haar een stuk beter aanvoelde en er rustiger uit zag.

Fuente Organic Attraction

Goodiebox membership

Op het Libelle Zomer Week terrein vind je verschillende shopping tenten. Daarin staan diverse ondernemers met hun producten. De meeste dingen vind ik niet zo mooi of spreken mij niet aan. Maar er staan toch altijd wel weer pareltjes tussen. Zo ook de lieve meiden van Goodiebox. Ik ken Goodiebox al een poosje en ook het principe van deze beauty boxen. Ik heb me laten verleiden om een abonnementen af te sluiten maar ik vind het ook heel erg leuk. Er zitten mooie merken in de Goodiebox en ik mocht meteen de box van juni mee nemen plus een extra cadeautje! Ik koos voor een natuurlijke voetencrème van Naobay. Hup, deze ging weer in mijn tas.

Goodiebox Neonabay

Edgard Cooper kattenvoer: geef eten dat goed voelt

Het viel mij op dat er veel stands met dierenvoeding stonden. Dit in tegenstelling tot gezond eten voor de mens. Daarentegen wel veel drank. Ik dacht dat het voor vrouwen boven de 45 niet gezond was om te drinken. Op elke hoek van de beurs stond wel een stand haar zoete alcoholische versnaperingen te promoten. En druk dat het er was! Ik had er geen zin in.
De katten waren aan de beurt! De kleurige zakjes van het merk Edgard Cooper zagen er zo leuk uit dat ik de verleiding niet kon weerstaan om een proefzakje te kopen. Natuurlijk spul met veel vers vlees en een uitstraling om vrolijk van te worden. Dat vinden Billy, Flo, Mientje, Poeke, Tygo en Lian ook want terwijl ik dit schrijf zit het al in hun buikjes.

Edgard Cooper Kattenvoer Weleda, een oase aan rust

Allereerst moet ik zeggen dat ik niet eerder zoveel verschillende vrouwen bij elkaar heb gezien. Maar het schoot ook door mijn hoofd dat ik maar wat blij ben dat ik met mannen werk.  Vanwege de drukte, de hysterie en  het geteut om ons heen waren mijn vriendin en ik blij dat we even konden uitrusten bij de stand van Weleda. Ik vind het bijzonder dat dit merk de druk van het overmatige consumeren aan zich voorbij laat gaan. In de stand was het rustig en konden we relaxed rondkijken. Jolanda kocht twee lippenbalsems en we kregen allebei de nieuwste douchegel cadeau. Ik ben er erg blij mee en voel alweer een review aankomen.  Thumbs Up voor Weleda!

Weleda Summer Garden Showergel

Feestje voor de zintuigen

Een beetje verscholen ligt het Workshop plein en daar vonden we de leukste dingen! Zijn deze bloemen niet prachtig? Bij Libelle kun je een vers zomerboeket bestellen met zomerse bloeiers zoals Pioenroos, Gerbera’s, kamille, Vingergras, Zilvervaren en Ridderspoor. Op 21 juni, de eerste dag van de zomer krijg je dit boeket voor €15,00 thuis gestuurd. Het leuke is dat je er ook een mini-workshop bij krijgt waarmee je leert hoe je de bloemen mooi kunt stylen. Heel erg leuk.

Libelle Workshop Bloemen Kri-eet Home Inspirations

Tekenspulletjes zijn altijd welkom! Bij Kri-eet vond ik deze schattige stempeltjes en kocht ik nog een fineliner. Ik wil graag zelf mijn prijskaartjes maken en deze stempeltjes ga ik daarbij gebruiken. Bij Kri-eet kun je een workshop handlettering volgen.

Materialen Journaling

Plint gedichten & beeldende kunst

De diepgang die wij zochten vonden we ook bij Plint. Ik ken Plint al heel lang en vond het super dat ze ook op de Libelle Zomer Week stonden. Ik kocht dit mooie boek met verzamelde gedichten en heb een jaarabonnement genomen waarbij ik vier gedichtenbundels ontvang. Als cadeau mocht ik een thema nummer uitzoeken. Ik koos het thema bewaard en voelde mij heel gelukkig.

Plint Libelle Zomer Week

Plint Gedichten Bundel

Plint Gedichten

Tips voor een leuke Libelle Zomer Week

  • Neem voldoende water mee. Het water dat uit de kraan komt kun je niet drinken en een flesje water kost €3,00
  • Eet en drink goed van te voren. Het parkeerterrein ligt een stukje van de entree. Daarom wordt je met een pendelbus vervoerd. Het is een klein stukje maar kan toch erg benauwd zijn. Wij zaten ook gepropt in de bus zonder airco. Zorg ervoor dat je fit bent en dus niet onderuit gaat. Dat scheelt ook weer wanneer je allerlei alcoholische versnaperingen gaat nuttigen.
  • Neem voldoende geld mee, zowel cash als je pinpas. Het is namelijk erg duur. En je koopt toch altijd meer dan dat de bedoeling was.
  • Hetzelfde geldt voor de inwendige mens, ga er niet van uit dat je veel (gratis) kunt proeven. Er zijn niet zoveel stands waar je iets kunt proberen. Een broodje kost €8,00, een stukje taart €4,00. Een optie is om zelf je boterhammen mee te nemen. Maar ja, het is maar één keer per jaar feest.
  • Stoor je zo min mogelijk aan de trekkarretjes. Ik heb ze niet zoveel gezien. Dicht schoeisel wil ook wel helpen.
  • Laat je geen wenkbrauw behandeling aansmeren. Ik heb diverse dames met Charlie Chaplin streepjes gezien. Doe het niet!
  • Koop voor jezelf het kussen van bamboe, echt de moeite waard. Een betere keus dan al die flodderjurkjes die bijna niemand mooier maakt. Bamboe houdt je hoofd koel. En een goede nachtrust is heel wat waard.
  • Loop de Libelle route 2 keer. Echt, het loont de moeite wanneer je vroeg aanwezig bent, rond 14:00 gaan de gehaaste dames al weer naar huis en dan kun je rustig over de markt lopen. Zonder te struikelen over de karretjes.
  • Rust lekker uit in één van de toffe tuinstoelen, geniet van alles wat je ziet.
  • Geniet en maak met je vriendinnen, zussen, moeders meteen een afspraak om volgend jaar weer te gaan.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

3 comments

Natasja 26 mei 2019 - 09:04

Wat een leuk verslag, en mooie aankopen heb je gedaan!

Reply
Debbie 26 mei 2019 - 11:54

Dank je wel Natasja, ja het was heel erg gezellig. Wel erg druk maar beslist een keer de moeite waard!

Reply
Goodiebox Juni Edition: Beauty On the Go - world of bliss 16 juni 2019 - 15:28

[…] geen beautyboxen meer besteld.  Gewoon omdat ik even voldoende beauty producten had. Tijdens de Libelle Zomer Week maakte ik kennis met de leuke meiden van Goodiebox en heb ik mijzelf een abonnement cadeau gedaan. […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00