Home Happiness Little Happiness project: Klein Geluk in de Supermarkt

Little Happiness project: Klein Geluk in de Supermarkt

by Debbie
2,7K views
Project Klein Geluk

Wie zit er nu op een happiness project te wachten? In deze tijd waarin we angstig en in de war zijn. Toch wil ik graag mijn kleine projectje met jullie delen omdat ik denk dat een beetje positiviteit nooit geen kwaad kan.

Klein Geluk

Voor mijn opleiding Holistisch Beeldende Kunst moesten we een werkstuk maken waarin wij ons spoor achter zouden laten. Bij sporen kun je natuurlijk vele richtingen uit. Letterlijk en figuurlijk maar ik wist als snel wat ik graag zou willen doen.

Klein Geluk Debbie Atelier Happiness Project

Ik wilde graag een affiche maken waarbij mensen een klein papiertje kunnen afscheuren. En op dit papiertje heb ik een positieve quote geschreven. Het werkstuk zou ik bij de supermarkt om de hoek ophangen. En zo gebeurde het dat ik op een avond met een rolletje plakband en een schaartje mijn werkstuk ophing bij de supermarkt. Mijn kleine happiness project.

Klein Geluk Project

Positieve Quotes

De quotes die ik heb opgeschreven:

  • Good things take time
  • I can and I will
  • I need a hug please
  • Slow Down
  • Be happy and shine
  • Here comes the sun
  • Enjoy your day
  • Take care

Ik vond het best spannend om mijn affiche op te hangen en was blij dat ik hem netjes op de wand vastgeplakt had. Hopelijk zou niemand mij aanspreken en vragen of ik de maker van dit werkje was. Een beetje kwetsbaar, en ‘open en bloot’, dat gevoel. Het was ook vreemd dat mijn werk bij de supermarkt zo openbaar tentoongesteld hing en ik het achter moest laten.  Daarom was ik zeer benieuwd hoe mijn werk er na een aantal dagen uit zou zien. Mijn kleine happiness project zou al geslaagd zijn wanneer ik het heel en zonder vernield te zijn weer mee zou kunnen nemen naar huis.

Happiness project Affiche Klein Geluk Supermarkt

Hoe ging het verder?

Mijn boodschappen doe ik regelmatig bij deze supermarkt en elke keer wanneer ik langs de wand liep moest ik natuurlijk even kijken. Een gelukkig gevoel ontstond wanneer ik zag dat mijn werk er nog heel en ongeschonden uit zag! Maar er schoten ook gedachten door mij heen dat mijn affiche misschien wel onduidelijk was of dat men er geen strookje van af durfde te scheuren. Er gebeurde van alles in mijn hoofd!

klein geluk in de supermarkt

Na een paar weken vond ik het tijd om mijn affiche weer op te halen. En wat schetste mijn verbazing? Er waren maar liefst twee strookjes afgehaald! Superleuk! Ook omdat ik niet had gedacht dat dit zou gebeuren. Ik hoop dat diegene die het strookje heeft afgescheurd er iets aan heeft gehad, ook al is het alleen maar een glimlach.

Coronavirus en beeldende kunst

Ik ben van mening dat we positieve en hoopvolle berichten nodig hebben. Van creatieve kleurrijke mensen die, met hun speciale kijk op de wereld, blijven vormgeven. Er is momenteel veel negativiteit en ik denk dat een beetje kleur en het delen van mooie, kleurrijke, bijzondere dingen helpt om een glimlach op iemands gezicht te toveren. Daarom wil ik graag een oproep doen aan alle vormgevers, illustratoren, bloggers, en andere creatieveling: Blijf mooie dingen maken en delen! De wereld heeft dit nodig en het maakt haar een beetje mooier!

Stay well and with love, Debbie

Misschien vind je dit ook leuk: De 5 beste zelfhulpboeken voor een fijner leven 

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00