Home Journey Opnieuw studeren: Balans zoeken

Opnieuw studeren: Balans zoeken

by Debbie
4,4K views
Studeren Balans

Het is woensdagavond en terwijl ik dit artikel schrijf is het drie dagen geleden dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer naar school ben gegaan.

Afgelopen maandag was het zo ver, ik had mijn eerste lesdag op de pabo waar ik (hopelijk) na twee en half jaar kan afstuderen tot lerares binnen het basisonderwijs.

Ik was nerveus en ook de aanloop naar deze dag toe had ik de kriebels en voelde ik mij wat vreemd. Er cirkelden van allerlei gedachten in mijn hoofd zoals, zou het mij wel lukken? Kan ik deze opleiding echt wel combineren met mijn werk in de Tbs kliniek, heb ik leuke medestudenten? Gelukkig viel de laatste vraag reuze mee maar met ongeveer 60 medestudenten kan ik er ook nog niet zoveel over zeggen. De groep is heel divers, van erg jong, net afgestudeerd tot de oudere, zoals ik 🙂 En met net zoveel verschillende achtergronden en ervaringen.

De lesdag is lang, de dag start om 14:15 en duurt tot 21:15 en daarvoor werk ik nog de ochtend in de kliniek. Vooral de eerste lesdag was indrukwekkend en intensief en maakt dat ik een nieuwe balans moet zoeken. Ik ben niet zo goed in tijd management maar nu moet het echt!

Balans

Ik wil alles!

Wanneer je zoals ik ontzettend veel leuke hobby’s en interesses hebt wil je alles blijven doen. Maar wanneer er iets veranderd in het leven moet deze even een kleine reset krijgen. En dat moet in mijn dagelijkse leven ook gebeuren. Voor mij, maar ik denk voor iedereen, is het belangrijk om daarvoor tijd te nemen. Vooral wanneer je perfectionistisch bent ingesteld, of vele passies hebt is dit een serieuze zaak.

Regelmaat en structuur

Ik gebruik mijn nieuwe Hema agenda met veel plezier maar moet deze ook gebruiken om alles te noteren en bij te houden. Van nature ben ik wat chaotisch dus dat is een goede les voor mij! Ik probeer alle activiteiten zo in te plannen dat er voor mijn hobby’s ook nog wat tijd overblijft omdat ik dat belangrijk vind, bijvoorbeeld het bijhouden van mijn blog.

Ik ben benieuwd hoe de komende maandag mijn tweede lesdag zal verlopen. Ik zal op mijn blog mijn avonturen op de pabo met jullie delen. Wordt dus vervolgd! Voor nu, adem in…adem uit.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

1 comment

Studeren voor juf bij de Digi-Pabo In-Holland - world of bliss 5 september 2017 - 21:43

[…] geleden was het toen ik na een schooldag en een zomerschool besloot niet meer door te gaan met de Pabo. Ik studeerde bij de HAN naast mijn 32 urige werkweek en dat was een te moeilijke opgave. Gelukkig […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00