Home Happiness Yarrah biologisch kattenvoer Ekoplaza

Yarrah biologisch kattenvoer Ekoplaza

by Debbie
4,5K views
Yarrah kattenvoer

Ik houd ontzettend veel van mijn vijf katten en probeer ze het beste te geven. Zo let ik ook goed op welk voer ze krijgen omdat ik dat belangrijk vind. Ik eet zelf ook zo gezond mogelijk en ik gun mijn katten ook een fijn leven.
Er is in Nederland een heel groot en divers aanbod aan kattenvoer dat het soms lastig is om te ontdekken wat nu goed is voor de dieren, en er is ook nog eens een zeer groot prijs en kwaliteitsverschil. Ik koop ook regelmatig kattenvoer in Duitsland omdat daar de kwaliteitsnormen erg hoog liggen en er een groter aanbod is aan biologisch dierenvoer.

Yarrah

Maar vandaag wil ik eens extra aandacht geven aan het Nederlands biologisch dierenvoedermerk Yarrah omdat deze een pionier is op het gebied van biologisch dierenvoer. Als een van de eerste hebben zij dit merk in 1992 geïntroduceerd in Nederland en is Yarrah te vinden in de meeste biologische supermarkten. Momenteel is Yarrah uitgegroeid tot de marktleider in Europa in de biologisch honden- en kattenvoersector. Als één van de weinige spelers op dit gebied, biedt Yarrah een brede range aan droog- en natvoer producten voor honden en katten. (bron: website Yarrah.nl)
Yarrah keurt iedere manier van het doen van dierproeven af. De voeding wordt niet getest op gevangen gehouden dieren en er worden zeker geen inwendige testtechnieken toegepast. Dat deze wreedheden op dieren voor hun eigen voer worden toegepast vind ik echt schokkend. Yarrah test hun voer door aan honden en kattenbezitters te vragen of zij het voer aan hun geliefde dier willen geven om te testen. Vinden zij vervolgens dit voer lekker dan brengt Yarrah het product op de markt. Yarrah is daarom ook trots dat zij het Dierproefvrij label mogen dragen!

Yarrah

En dan nu de test!
Ik heb bij Ekoplaza een blikje natvoer gekocht met de smaak kip-kalkoen. Met een blikje kan ik alle vijf katten voeren. Ze krijgen ook nog brokjes en het natvoer is wat dat betreft een extraatje. De inhoud van het blikje bestaat uit 37% vlees en dierlijke bijproducten, (Kip 34% en Kalkoen 3%), granen, tarwe (6%), mineralen, plantaardige bijproducten (brandnetel 0,2%), tomaat (0,2%). Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische teelt. Het voer van Yarrah is daarom dan ook Ecocert gecertificeerd.

Maar wat vinden mijn katten er nu van? Zij doen de smaaktest…

Heaer Yarrah Tygo
Tygo is er als eerste bij en begint meteen te smikkelen zodra ik het blikje heb geopend.

Yarrah

Het valt mij meteen op dat de brokjes een bleke kleur hebben en vrijwel niet ruiken. Normaal gesproken vind ik de brokjes zo sterk ruiken maar deze doen dit helemaal niet. Zouden mijn katten ze dan nog wel lekker vinden? Tenslotte heb ik begrepen dat katten een ontzettend sterk ontwikkeld reukvermogen hebben.

Yarrah kattenvoer

En daar gaan we! Alle vijf beginnen meteen aan het eten en smikkelen lekker door…..

Yarrah

En er wordt nog even gewisseld van bakjes, tenslotte kan de ander wellicht een beetje overlaten voor mij?

Yarrah

Ik vind het altijd zo’n heerlijk gezicht wanneer er na een uitgebreide maaltijd even wordt gewassen…

Yarrah

En nog even nagenieten….

De test is dus glansrijk geslaagd en voor herhaling vatbaar! Ik moet een beetje oppassen met mijn budget dus ze krijgen het niet elke dag maar ik probeer het mijn katten zoveel mogelijk te geven. Ik ben ook erg benieuwd naar de brokjes van Yarrah en heb een proefpakketje aangevraagd via deze link. Je krijgt dan 2 kleine zakjes brokjes en een pakje kauwsticks toegestuurd om te testen. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd van €2,50 die aan een goed doel gedoneerd zal worden. Helemaal goed wat mij en mijn katten betreft!
Een blikje Yarrah van 405 gram kost €1,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza.

Kies jij ook weleens voor biologisch voer voor je liefste huisdier? We zijn benieuwd!

Knuffel van Toon, Tygo, Flo, Mien en Poekie ♥

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00