Home Happiness Vijf dingen waarvoor ik dankbaar ben

Vijf dingen waarvoor ik dankbaar ben

by Debbie
6,5K views
blogpost dankbaarheid

Waar ben jij dankbaar voor?

Na een hele vermoeiende dag op mijn werk ging ik met een vervelend gevoel naar huis. Iedereen kent weleens van deze dagen, zo’n dag dat je denkt: ‘waar doe ik het allemaal voor?’.

Voor degene die het nog niet weten welk werk ik doe naast het bijhouden van dit blog: ik werk al ruim twaalf jaar in een Tbs kliniek op het Dag Activiteiten Centrum. Het werk vraagt op sommige dagen meer van mij dan normaal en wat doe je dan om je ’s avonds weer op te kunnen laden met positieve energie?
In mijn vrije tijd lees ik veel boeken over mindfulness en positieve psychologie, stromingen die flink in opmars zijn en dat is uiteraard niet zonder reden. We leven in een zeer drukke tijd waarin veel van ons gevraagd wordt, er gebeurd van alles om ons heen waar we geen invloed op hebben en onze mobiele telefoons en het internet doen het non-stop zodat we contant ‘aan’ staan.

dankbaarheid
Mindfulness en Boedhistische monniken

Onlangs zag ik een uitzending op televisie dat ging over het toepassen van mindfulness in het dagelijkse leven. Er waren beoefenaars van mindfulness maar ook een aantal gasten die kritische kanttekeningen maakten. Ik vind het ook moeilijk om mindfulness in mijn dagelijks leven toe te passen maar sinds ik in retraite ben geweest en onderricht heb gehad van een boeddhistische monnik sta ik toch een beetje anders in het leven. Ik heb het liever over zelfcompassie, lief zijn voor jezelf en jezelf niet zo serieus nemen. De wereld om ons heen is tenslotte al zwaar genoeg?
Wat mij helpt is gedurende de dag eens stil te staan bij welke dingen ik nu eigenlijk dankbaar voor ben. Want laten we wel wezen, we leven nog steeds in een land waar vrijheid een groot goed is en de mogelijkheden eindeloos.
Ik heb een lijstje gemaakt van vijf dingen waar ik dankbaar voor ben, ik zou het leuk vinden wanneer jullie ook een dankbaarheidslijstje zouden willen delen, zodat de positieve energie lekker blijft stromen!

Blogpost dankbaarheid

Hier zijn ze dan!

1: Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid. Ook al loop ik weleens te mopperen en heb ik last van sombere dagen toch ben ik blij dat ik gezond ben. Dat ik kan lopen, dansen, rennen en springen. Gezondheid is belangrijk en ik besef me maar al te goed dat dit ook iets waardevols is om dankbaar voor te zijn.
2: Ik ben dankbaar dat ik lieve mensen om mij heen heb die mij steunen en waar ik mee kan lachen en huilen.
3: Ik ben dankbaar dat ik mijn zes katten en drie cavia’s kan verzorgen en dat zij gelukkig zijn. Althans dat vermoeden heb ik zeker wel al kunnen ze helaas niet tegen mij praten.
4: Ik ben dankbaar dat ik gezegend ben met een creatief talent, of gave, of hoe je dit ook wilt noemen. Ik heb de mogelijkheid om dingen te creëren en ik denk dat iedereen dit kan. Ik vind het heerlijk om dikwijls de wereld met een speelse blik te bekijken.
5: Ik ben dankbaar voor mijn werk. Ik werk met veel plezier al bijna twaalf jaar in een Tbs kliniek waar ik mijn patiënten leer om hun talenten te ontwikkelen en mooie dingen te maken.

Dit waren mijn vijf dingen waar ik op dit moment dankbaar voor ben. Ik zou er nog wel een aantal kunnen bedenken maar ben ook heel benieuwd naar waar jij dankbaar voor bent. Inspireer elkaar en laat het mij weten door een reactie op deze blogpost achter te laten. Ik zou zeggen: Spread the love!

Liefs Debbie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00