Home Happiness Jurkjes naaien!

Jurkjes naaien!

by Debbie
5,3K views
Header kleding maken

Sinds kort ben ik weer achter de naaimachine gekropen en druk aan het naaien.

Ik heb altijd al een liefde gehad om zelf mijn kleding te maken en dan voornamelijk jurkjes. In mijn tienerjaren heb ik een periode gehad waarin ik bijna mijn hele garderobe zelf in elkaar zette. De marktkoopmannen herkenden mij zelfs want in de schoolvakanties ging ik steevast elke dinsdag naar de markt om stofjes te kopen. Tijdens de opleidingen die ik heb gevolgd heb ik veel aan handwerken en textiele werkvormen gedaan en ik vond het altijd een heel erg leuk vak om te doen. Zo af en toe naaide ik nog weleens een jurkje maar na een paar mislukkingen heb ik even een pauze ingelast. En de noodzaak om zelf kleding te maken was ook niet zo aanwezig. Tot de afgelopen weken dat ik de naaimachine weer tevoorschijn heb getoverd.

Naaipatronen

Wie mij een beetje volgt weet dat ik op mijn werk ook creatief bezig ben en daar ook regelmatig leuke dingen op de naaimachine maak. De patronen die ik voor mijn jurkjes gebruik haal ik uit een Knip Mode of ik bestel deze bij naaipatronen.nl. Ook kun je bij de website van Knip Mode kant en klare patronen bestellen. Vooral de kant en klare patronen vind ik erg fijn omdat ik dan meteen het juiste patroon kan uitknippen en niet eerst het patroon op patroonpapier hoef over te nemen. Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van het jurkje dat ik onlangs heb gemaakt . Het leuke is dat je een patroon besteld maar dat deze soms meerdere modellen kent. Zo kun je van een patroon die je goed bevalt verschillende kledingstukken maken en je kiest zelf de moeilijkheidsgraad uit. Ontzettend handig!

Jurkje naaien

Ik ben eerst maar eens begonnen met een makkelijk jurkje en dit patroon bevalt mij zo goed dat ik inmiddels het derde jurkje heb gemaakt! Het is een basic jurkje dat je eindeloos kunt combineren. Op de foto kun je het niet zien maar aan de achterkant zit nog een klein splitje. Erg leuk! De stoffen voor mijn jurkjes koop ik op de stoffenmarkt in Arnhem want daar is een enorme keuze aan leuke stoffen. Ik heb alweer een nieuw lapje klaar liggen voor het volgende jurkje.

Ik vind kleding maken dus erg leuk en ik ben ook ontzettend benieuwd of jullie ook weleens achter de naaimachine kruipen?

Liefs Debbie

Bewaren

Spread the love

You may also like

1 comment

Mijn wensen voor de zomervakantie - world of bliss 8 juli 2018 - 16:28

[…] naar uitkijk is om weer achter de naaimachine te kruipen om leuke kinderkleding te naaien. Kleurige jurkjes voor mijn winkeltje en uiteraard ook voor mezelf. Ik verheug mij op een bezoekje aan de […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00