Home Happiness PLINT Poezie & Beeldende Kunst DICHTER no16 Corana – de wereld staat stil

PLINT Poezie & Beeldende Kunst DICHTER no16 Corana – de wereld staat stil

by Debbie
3,4K views
Dichter Plint No 16 Corona

Plint brengt gedichten en beeldende kunst samen op allerlei uitgaven die de dag net iets leuker maken. En dat is iets wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken!

Plint Poëzie & Beeldende Kunst

Vorig jaar tijdens de Libelle Zomerdag heb ik een abonnement genomen op Plint. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Wanneer je van Poëzie en beeldende kunst houdt is Plint een echte aanrader. Misschien heb je weleens de mooie raamposters met gedichten gezien? Die komen ook van Plint. Maar niet alleen raamposters, bij Plint kun je ook terecht voor boeken over poëzie, stationary, posters, kaarten en uiteraard het magazine DICHTER.

Plint Dichter Corona Dichtbij Me

Het ontstaan van Plint

Plint werd opgericht in 1979 door een groep bevriende leraren die door de verkoop van poëzie posters graag geld wilden ophalen om theaterproducties te ontwikkelen. Daarom heet Plint, Plint. Het is een ander woord voor een opstapje naar het podium, een eerste kennismaking. Natuurlijk hopen ze dat je van de dichter de bundel gaat lezen en steeds meer over poëzie en beeldende kunst te weten komt. Van theaterproducties is het nooit gekomen omdat het prettig uitgroeide naar het bedrijf zoals het nu is.

Plint Dichter Corona Poezie

Dichter No 16 Corona – de wereld staat stil en op zijn kop

Bij Plint weten ze ( uit ervaring ) dat Poëzie troost geeft, verbindt ( ook op anderhalve meter afstand ) en houvast geeft. Dit zijn juist de dingen die wij nu zo hard nodig hebben! Door een intensieve en creatieve samenwerking met de dichters en de redactieleden ontstond deze speciale editie van DICHTER met troostrijke gedichten waar soms ook nog steeds iets te lachen valt.

De illustraties zijn van Leandra du Pau. Haar zachte en verstilde manier van werken past precies bij de gedichten en de tijdsgeest waarin wij ons nu bevinden. Leandra is in 2016 afgestudeerd aan de Academie voor kunst en vormgeving St. Joost in ‘s-Hertogenbosch en is vaak vermoeid zonder aanwijsbare medische oorzaak. Hierdoor is zij vaak thuis en moet ze accepteren dat het is zoals het is. En dit klinkt ineens bekend voor heel veel mensen.

Plint Dichter Pinterest Corona

Gedicht uit DICHTER Lieve Opa

Lieve Opa

Opa staat voor het raam.
Hij trekt een gek gezicht.
Hij knijpt zijn ogen dicht
en geeft zoentjes op het glas.

Ik maak een lange neus
en blaas mijn wangen bol.
We maken samen lol.
Ik ren over het gras.

Ik pluk een madeliefje,
dat wordt mijn liefdesbriefje.
Met groetjes en een kus
gooi ik het bij opa in de bus.

Mieke van Hooft

DICHTER is te koop bij heel veel boekhandels en wanneer ze het niet hebben kun je deze editie bestellen. Steun de lokale boekhandels want er zijn berichten dat 1/3 van de boekhandels failliet gaan. Plint doneert bij elke aankoop €1,00 en wil aan alle ziekenhuizen van Nederland deze speciale editie schenken. Zodat de mensen tussen al het harde werken door even een gedicht kunnen lezen. DICHTER no 16 kost €6,50 ( 50% korting ) een kwartaalabonnement ( 4 nummers ) kost €16,95. Voor meer informatie neem een kijkje op de website: plint.nl

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00