Home Food Streekwinkel Het Hof van Twello

Streekwinkel Het Hof van Twello

by Debbie
7,K views
Streekwinkel Hof van Twente

Ik heb een erg leuke invulling voor de zondagmiddag en dat is op de fiets richting het Hof van Twello!

Wanneer ik bij mijn lief in Vaassen ben is dit wel een heel leuk uitje en samen fietsen we er graag naar toe. Vanuit Vaassen is het ruim 15 kilometer fietsen maar dat vind ik geen probleem want onderweg geniet ik van de prachtige natuur en landelijke omgeving.
De Streekwinkel in Twello is onderdeel van het Hof van Twello en een fijn adresje omdat ik daar verse groenten en fruit kan kopen en ook de meest mooie (biologische) planten en zaden. Vrijwel alles is van eigen teelt of van boeren en bedrijven uit de nabije omgeving. Het Hof van Twello is maar liefst 12 hectare groot en biedt een tal van activiteiten.

Hof van Twello

Blotevoetenpad

Op het blotevoetenpad loop je 2 kilometer op je blote voeten door gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Door een heel divers landschap laat je tijdens deze wandeling al je zintuigen spreken.
Sinds kort kun je op de vrijdag en zaterdagavond heerlijk eten in restaurant Het Glazen Hof. Vlakbij de Streekwinkel is een grote glazen kas omgetoverd tot een sfeervol eetgelegenheid. Bij Het Glazen Hof wordt zoveel mogelijk biologisch en van de streek gekookt en is het menu geschikt voor vegetariërs en veganisten. Wanneer ik ooit een feest ga geven is dit de plek waar ik het wil doen! Voor de kinderen is er genoeg ruimte om lekker te kunnen spelen en daarom is Hof van Twello een heerlijke plek om naar toe te gaan met het hele gezin.
Ik heb van mijn bezoekje afgelopen zondag een aantal foto’s gemaakt en ben zo enthousiast dat ik deze graag met jullie wil delen.

Hof van Twello
Het was afgelopen zondag een hele bewolkte dag maar de planten stonden er heel mooi bij! Op de wegwijzer staan de verschillende gelegenheden die je kunt bezoeken.

Hof van Twello
Om de hoek een kleine indruk van de kas waar je iets kunt eten en drinken. Op de vrijdag en de zaterdagavond kun je er dus dineren. Dit jongetje kwam net aangerend toen ik de foto maakte, ik hoop dat zijn moeder het niet erg vind. Hij was lekker rondjes aan het rennen.

Hof van Twello
Wanneer je speciale kruiden, bloemen, heesters en bomen zoekt ben je hier op het goede adres.

Hof van Twello kas
Ik kan er zo van genieten!

Hof van Twello Streekwinkel
Even poseren op het bankje voor de winkel.

Streekwinkel Hof van Twente
Het was een goede oogst dit jaar! Van komkommertijd is hier geen sprake.

Hof van Twello
Ik zou al deze tropische plantjes willen kopen, zo leuk!

Hof van Twello Streekwinkel
In de kratten liggen alle groenten en fruit uitgestald. Je mag zelf de groente in een tasje doen waarna het bij de kassa wordt gewogen en afgerekend.

Hof van Twello
Bij het Hof van Twello kun je cursussen volgen op het gebied van eetbare wilde planten, moestuintuinieren, plantaardige voeding en moderne meentvorming. Het Hof van Twello is gespecialiseerd in veganistische voeding en eetbare wilde planten. Zij hebben dan ook drie boeken op hun naam staan. Deze boeken en tal van andere zijn verkrijgbaar in de Streekwinkel.

Hof van Twello Zaden
Ook is er bij de Streekwinkel een enorm aanbod van (biologische) zaden.

Hof van Twello Kas
Wanneer je van de activiteiten moe en dorstig bent geworden kun je een drankje nemen in Het Glazen Hof.

Hof van Twello kas
Ik vind het een enorm inspirerende plek! De tropische planten bloeien ook uitbundig.

Hof van Twello horeca
Even bijkomen met een biologisch perensapje. Want we moeten nog ruim 15 kilometer terug fietsen.

Twello regenboog
En weer op de fiets naar huis! Met een tas gevuld met verse groenten aan het stuur zag ik deze regenboog. Het weer was erg dreigend maar gelukkig hebben we het redelijk droog gehouden.

Wil je ook naar het Hof van Twello? Tijdens de zomerperiode is het Hof 6 dagen per week geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00. Wil je meer informatie dan kun je ook de website raadplegen. Ik wens jullie alvast heel veel plezier!

Adres: Hof van Twello Rijksstraatweg 17a 7391 MH Twello

Spread the love

You may also like

1 comment

Love the Journey Week 22 - world of bliss 5 juni 2023 - 08:09

[…] Nu krijgt hij een tweede leven bij mij en ik ben er dol op. Mijn lief en ik fietsten naar Twello, Buitenpost om daar een kop koffie te drinken. In het verleden kwam ik er graag maar nu is het een camping […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00