Home Happiness Tassen van Froukje, een interview in 7 vragen

Tassen van Froukje, een interview in 7 vragen

by Debbie
6,7K views
Tassen van Froukje

Ik moedig creativiteit aan en vind het erg belangrijk. Ik wil weten wat iemand drijft om tot creatie te komen. Wat motiveert iemand, wat zijn haar passies en hoe blijft hij of zij geïnspireerd.

World of Bliss is een nieuwe rubriek rijker: Ik stel 7 vragen aan een creatieve ondernemer. Zijn of haar passies komen aan bod en aan het einde volgen nog een aantal tips voor ( beginnende ) creatieve mede ondernemers. De eerste geïnterviewde is Froukje Beenen, eigenaresse van Tassen van Froukje.

Tassen van Froukje

Wie wil er niet een prachtige handgemaakte leren tas? Een tas maakt je outfit en look compleet. Sinds dat Froukje is gestart met haar onderneming volg ik haar. Froukje maakt unieke leren tassen en accessoires voor de moderne en stijlvolle vrouw. De tassen worden stuk voor stuk ontworpen en vervaardigd in haar eigen atelier. Van elke tas worden er maar 25 gemaakt waarvan er nooit meer dan twee hetzelfde zijn. Ik ben nieuwsgierig naar haar werk en hoe ze haar creatieve onderneming runt, dus heb ik haar als eerste de zeven vragen voorgesteld. Hier komen ze!

Heb je altijd al tassenontwerpster willen worden? Hoe ben je hiertoe gekomen?

Ik heb zeker niet altijd tassenontwerpster willen worden. Het plan kwam gaandeweg de opleiding ‘ambachtelijk schoenen maken’. Doordat er maar weinig leer nodig is voor een paar schoenen, bleef er altijd veel leer over. Van deze restanten begon ik voor de lol tassen te maken. Het ontwerpen en maken van schoenen was achteraf niet mijn ding, in tegenstelling tot het ontwerpen en maken van tassen.

Tassen van Froukje Kun je wat vertellen over hoe een tas tot stand komt? Van idee tot eindproduct?

Meestal ontstaat het idee over wat voor soort tas het moet worden nadat ik leer ‘gescoord’ heb. Ik kies leer op kleur, dikte en kwaliteit. Niet elke dikte is geschikt voor elk type tas. Vaak zie ik bij het kiezen van een huid al een tas voor me. Meestal wordt de huid voor meerdere modellen gebruikt, omdat de oplage per model klein is. Ik schets een tas, maar vaak tijdens het maken van de patroondelen voeg ik nog wat details toe, of laat er wat weg, net zo lang tot ik tevreden ben. Een tas in opdracht is altijd een super uitdaging omdat mijn expertise en enthousiasme wordt ingezet om iemands droomtas te ontwerpen en maken.

Wat betekent creativiteit voor jou?

Creativiteit betekent alles voor me. Creativiteit is voor mij energie, blijdschap en trots als ik iets moois gemaakt heb. Ik word er altijd vrolijk van. Of het nou om het maken van een meubel, een kledingstuk of een tas gaat, ik word er blij van.

Door welke mensen, boeken, dingen raak je geïnspireerd?

Ik raak geïnspireerd door andere ontwerpers en ondernemers. Niet zozeer door hun producten,  maar door hun enthousiasme, manier van zichzelf presenteren, dat ze laten zien wie er achter een merk zit, en hoe hun websites er uit zien. Geïnspireerd raak ik zeker ook als ik op pad ben voor materialen. Enthousiast door kleuren en materialen.

Tassen van Froukje

Wat gaat er goed en minder goed?

Vanaf de eerste dag heb ik er vertrouwen in gehad dat de tassen waar ik blij van word, ook andere vrouwen (kopers) zou bevallen. Gezien de stijgende verkoop klopt dat ook, maar in de praktijk blijkt het best lastig om je kopers te vinden. Website optimalisatie en sociale media beheren is best een ingewikkelde en tijdrovende klus.

Hoe zie je jezelf en je bedrijf over vijf jaar?

Over 5 jaar ben ik zeker op het punt beland waar ik wil zijn. Fulltime mooie tassen aan het maken, en een mooi inkomen. Nu werk ik nog vanuit een ruimte in mijn woning, over 5 jaar werk ik zeker in mijn eigen atelier.

Heb je nog tips voor andere creatieve ondernemers?

Geloof in je product, wees er trots op en verstop je niet.

Vind je de Tassen van Froukje ook zo mooi en wil je er meer over weten? Neem dan een kijkje op haar website en volg haar op Facebook. Ik hoop dat jullie het een inspirerend interview vonden. Ken jij iemand die ook weleens in de spotlight mag staan? Laat het mij weten, want tenslotte moet creativiteit gedeeld worden. Love the Journey!

With Love, Debbie

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00